Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Meiden van Halal ongedeerd bij vliegtuigcrash

Shownieuws

Jihad en Hajar Alariachi, die samen met zus Esma De Meiden van Halal presenteren, zaten in het vliegtuig dat woensdag neerstortte. De twee zijn ongedeerd.

Jihad en Hajar Alariachi, die samen met zus Esma het NPS-programma De Meiden van Halal presenteren, zaten in het vliegtuig van Turkish Airlines dat woensdagochtend bij Schiphol is neergestort. "De twee zijn ongedeerd, maar zijn voor controle overgebracht naar het ziekenhuis", zegt de bedenker van het programma Jan Kooyman.

De meiden van Halal waren voor opnamen van de Arabische talkshow Kalam Nawe afgereisd naar Libanon. In Turkije stapten Jihad en Hajar over op het vliegtuig dat later neerstortte. Esma knoopte een vakantie vast aan haar verblijf in Libanon en is daardoor aan de crash ontsnapt.

Ook Henk Westbroek hoorde in het vliegtuig te zitten, ware het niet dat de presentator de vlucht op het laatste moment omboekte naar de middag. "Simpelweg omdat ik geen zin had om heel vroeg op te staan", zegt hij.

Westbroek, die samen met zijn vrouw een weekendje in Istanbul verbleef, vliegt vanmiddag gewoon terug. Bang is hij niet. "Statistisch gezien acht ik de kans erg klein dat twee opeenvolgende vliegtuigen van dezelfde maatschappij neerstorten", aldus de presentator.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen