Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Daniel Craig speelt slechterik in Kuifje-film

Shownieuws

Daniel Craig spreekt de stem in van de slechterik in de animatiefilm over Kuifje. De James Bond-acteur vertolkt de rol van de vileine zeeman Rackham.

Daniel Craig spreekt de stem in van de slechterik in de animatiefilm over Kuifje. De James Bond-acteur vertolkt de rol van de vileine zeeman Rackham. Maandag is het project van Steven Spielberg van start gegaan, zo meldt het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter. In 2011 moet de film in première gaan.

Eerder werd bekend dat acteur Jamie Bell, bekend van zijn hoofdrol in 'Billy Elliot', zijn stem leent aan het personage van Kuifje in 'The adventures of Tintin: secret of the Unicorn'. Craig en Bell waren onlangs samen te zien in de oorlogsfilm 'Defiance'.

De animatiefilm is de eerste in een serie van twee, mogelijk drie films over de Belgische stripboekheld. De film wordt geproduceerd door onder anderen Spielberg en Peter Jackson, die de regie van het tweede deel op zich neemt. Hij maakte eerder de 'Lord of the rings'-trilogie.

Het originele stripboek, dat in Nederland werd uitgebracht als 'Het geheim van de Eenhoorn', draait om een voorouder van kapitein Haddock en diens strijd tegen Rackham.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen