Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eerste optreden Oasis in China

Shownieuws

Oasis geeft z'n eerste Chinese concert. In april treedt de Britse band in het kader van zijn wereldtournee op in China. Dat meldt de band op zijn website.

(Novum/AP) - Oasis geeft z'n eerste concert in China. Begin april treden de Britse broers Liam en Noel Gallagher in het kader van hun wereldtournee op in Beijing en Sjanghai. De Gallaghers laten in een verklaring op hun website weten 'verheugd' te zijn over de optredens.

De concerten ter promotie van het laatste album van de band 'Dig out your soul' vinden plaats op 3 en 5 april. Eerder kondigde de band al een optreden aan in Hongkong. Dit wordt gehouden op 7 april.

China staat bekend om de strenge voorwaarden die het land hanteert voor liveoptredens. Het land heeft deze voorwaarden aangescherpt nadat de IJslandse zangeres Björk de Chinese autoriteiten in verlegenheid bracht met het schreeuwen van 'Tibet' aan het einde van haar concert in Sjanghai. Sindsdien moeten bands op voorhand hun speellijst inleveren, zodat omstreden nummers geschrapt kunnen worden.

De band uit Manchester, die in 1994 doorbrak met het album 'Definitely Maybe', trad vorige maand nog op in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen