Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Weer beschuldiging tegen prins Harry

Shownieuws

De komiek Stephen K. Amos heeft verklaard dat prins Harry vorig jaar een racistische opmerking naar hem maakte. Hij zei dat hij hem niet 'zwart' vond klinken.

Opnieuw is enig rumoer ontstaan vanwege vermeende racistische opmerkingen van de Britse prins Harry. De komiek Stephen K. Amos heeft verklaard dat de prins vorig jaar een racistische opmerking naar hem maakte. De roodharige prins zou tegen de komiek hebben gezegd dat hij hem helemaal niet 'zwart' vond klinken.

Harry maakte de opmerking in november na een optreden van Amos op de zestigste verjaardag van zijn vader prins Charles, zo vertelde de Londense komiek in een Brits televisieprogramma. Het was Amos niet duidelijk of de prins de opmerking gekscherend bedoelde. Woordvoerders van de prins wilden woensdag niet reageren.

Vorige maand moest de prins nog zijn verontschuldigingen aanbieden toen bleek dat hij over een medesoldaat van Pakistaanse komaf had gesproken als 'onze kleine Paki-vriend'. Vier jaar geleden maakte hij ook publiekelijk zijn excuses nadat een krant een foto van hem plaatste waarop te zien was hoe de prins zich op een verkleedfeestje had uitgedost als nazi.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen