Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verpleger aangeklaagd voor afpersing John Travolta

Shownieuws

Een 47-jarige ambulancebroeder is aangeklaagd in verband met de vermeende afpersing van John Travolta. Tarino Lightbourne zegt onschuldig te zijn.

(Novum/AP) - Een ambulancebroeder is aangeklaagd op verdenking van afpersing van John Travolta nadat diens zoon begin deze maand was overleden aan een toeval. Waarmee hij de acteur wilde afpersen, is onbekend. Het zou gaan om een 'bepaald document', mogelijk een foto van zijn stervende zoon. Tarino Lightbourne zegt onschuldig te zijn. De politie weigert details prijs te geven over het vermeende complot, maar het zou gaan om een bedrag van negentien miljoen euro.

Nadat de 16-jarige Jett Travolta op 2 januari bewusteloos werd aangetroffen in de badkamer van het vakantiehuis van de familie, zou de 47-jarige Lightbourne hem hebben geprobeerd te reanimeren. Tegenover diverse tabloids deed de man vervolgens zijn relaas.

Donderdag werd politica Pleasant Bridgewater, parlementslid op de Bahama's, gearresteerd en aangeklaagd voor afpersing. Hoewel ze ontkent iets te maken te hebben met de afpersing, is ze zaterdag afgetreden. Een andere parlementariër, Obie Wilchcombe, werd vrijdag opgepakt, ondervraagd en weer vrijgelaten. Hem is niets ten laste gelegd.

Wilchcombe zegt een goede vriend te zijn van Travolta en diens vrouw Kelly Preston. Hij zou de familie hebben bijgestaan na de zoon van Jett. Wilchcombe meent dat het 'absurd' is om te veronderstellen dat hij de acteur zou hebben gechanteerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen