Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Peter R. de Vries tv-persoonlijkheid van het jaar

Shownieuws

Peter R. de Vries heeft tijdens de Beeld en Geluid Awards de prijs gekregen voor tv-persoonlijkheid van het jaar. Ook zijn SBS-show werd bekroond.

Peter R. de Vries heeft maandagavond bij de presentatie van de Beeld en Geluid Awards in Hilversum de prijs gekregen voor tv-persoonlijkheid van het jaar. Daarnaast werd de aflevering van zijn SBS-show waarin hij de moord op Natalee Holloway claimde te hebben opgelost, bekroond met een Beeld en Geluid Award in de categorie informatie.

Linda de Mol was de andere grote winnaar van de avond. Haar tv-show Ik Hou van Holland viel in de prijzen in de categorie amusement showprogramma's. De komedie Gooische Vrouwen, waarin de presentatrice de hoofdrol speelt, won in de categorie fictie. Annet Malherbe, die in de eerste drie seizoenen van Gooische Vrouwen de rol speelde van Willemijn Lodewijkx, werd onderscheiden als beste actrice.

Theo Maassen kreeg de prijs voor beste acteur, voor zijn rol in de film 'TBS'. Andere prijzen gingen naar het Tros-programma 'Het mooiste meisje van de klas' en de jeugddocumentaire Danny's Parade.

Vorig jaar was de tv-serie ''t Schaep met de vijf pooten' de grote winnaar van de vakprijzen. Hoofdrolspelers Pierre Bokma en Georgina Verbaan sleepten toen prijzen in de wacht als beste acteur en beste actrice.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen