Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pixar-regisseurs geëerd op filmfestival Venetië

Shownieuws

Vier Pixar-regisseurs en een creatief leider van Disney worden tijdens het filmfestival in Venetië geëerd. De vijf ontvangen een Lifetime Achievement Award.

(Novum/AP) - Vier Pixar-regisseurs en een creatief leider van Disney worden dit jaar tijdens het filmfestival in Venetië in het zonnetje gezet. De vijf ontvangen een Lifetime Achievement Award voor hun bijdrage aan de animatiefilmindustrie.

Disney-chef John Lasseter mag op 6 september de Golden Lion Award in ontvangst nemen. Lasseter is tweevoudig Oscarwinnaar, hij ontving het prestigieuze beeldje voor zijn werk aan 'Toy story' en 'Tin toy'. Onder de vier Pixar-regisseurs die geëerd worden, zijn de regisseur van 'Finding Nemo' en de regisseur van een filmpje dat bij 'Toy story 3' verschijnt.

Het filmfestival van Venetië vindt dit jaar van 2 tot 12 september plaats in de schilderachtige Italiaanse plaats. De organisatie heeft zondag bekendgemaakt dat 3-D versies van 'Toy story' en 'Toy story 2' hun wereldpremière zullen beleven tijdens het festival.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen