Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerikaanse Absolutely Fabulous in de maak

Shownieuws

De Amerikaanse televisiezender Fox maakt een remake van de Britse sitcom Absolutely Fabulous. Er wordt momenteel een proefaflevering gemaakt.

De Amerikaanse televisiezender Fox maakt een remake van de Britse sitcom Absolutely Fabulous. Momenteel wordt een proefaflevering gemaakt die zich afspeelt in Los Angeles, zo meldt het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter.

Jennifer Saunders, die de hoofdrol speelde in de originele serie en meeschreef aan de scenario's, is als uitvoerend producent betrokken bij de pilot. Of ook Joanna Lumley en Julia Sawalha, die beiden een belangrijke rol speelden in Absolutely Fabulous, zullen meewerken aan de Amerikaanse versie, is onbekend.

Van Absolutely Fabulous werden tussen 1992 en 2003 door de BBC vijf seizoenen gemaakt. De serie draait om de neurotische Eddy (Saunders), die gek is op feestjes, alcohol en verdovende middelen, en haar nette, behoudende dochter Saffy (Sawalha). Lumley speelde Patsy, de zwaar verslaafde hartsvriendin van Eddy.

Al eerder is geprobeerd om 'Ab Fab', zoals de serie vaak wordt aangeduid, te vertalen naar de Verenigde Staten. Geen van die plannen heeft tot een proefaflevering geleid.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen