Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Streep en Penn in de prijzen bij SAG Awards

Shownieuws

Meryl Streep en Sean Penn zijn in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de SAG Awards. 'Slumdog millionaire' werd gekozen tot film met de beste cast.

(Novum/AP) - Meryl Streep en Sean Penn zijn zondag in Los Angeles in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Screen Actors Guild Awards. Streep werd uitgeroepen tot beste actrice voor haar rol in de dramafilm 'Doubt', terwijl Penn werd beloond voor zijn rol in 'Milk' door de Amerikaanse vakbond voor acteurs.

De prijs voor beste cast ging naar 'Slumdog millionaire'. Eerder kreeg de film van Danny Boyle, over een jongen uit een Indiase sloppenwijk die een televisiequiz wint, al een Golden Globe voor beste dramafilm. Ook werd hij door de Producers Guild of America uitgeroepen tot beste film. Daarnaast is de film tienmaal genomineerd voor een van de Oscars, die op 22 februari worden uitgereikt.

De vorig jaar overleden Heath Ledger kreeg een SAG Award voor zijn rol als The Joker in The Dark Knight. Kate Winslet viel in de prijzen voor haar bijrol in 'The reader'.

In de televisie-categorieën werd Hugh Laurie uitgeroepen tot beste acteur voor zijn rol in de dramaserie House. Sally Field werd gekozen als beste actrice voor haar rol in Brothers & Sisters. De prijs voor beste cast ging naar de HBO-serie Mad Men. Bij de komedies regeerde 30 Rock. Hoofdrolspelers Tina Fey en Alec Baldwin vielen in de prijzen, terwijl ook de prijs voor beste cast naar de NBC-serie ging.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen