Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Robert Plant en Allison Krauss domineren Grammy's

Shownieuws

Robert Plant en Allison Kraus hebben zondag vijf Grammy Awards gewonnen voor hun album 'Raising sand'. De muziekprijzen werden voor de 51e keer uitgereikt.

(Novum/AP) - Robert Plant en Allison Kraus hebben vijf Grammy Awards mee naar huis genomen voor hun gezamenlijke album 'Raising sand'. De voormalige Led Zeppelin-voorman en de countryzangeres ontvingen onder meer de prijs voor beste album en die voor beste opname.

De belangrijkste muziekprijzen van Amerika werden zondag voor de 51e keer uitgereikt. De ceremonie in Los Angeles werd opgeluisterd met optredens van onder anderen Jennifer Hudson, Jay-Z, Kanye West en een zwangere M.I.A.. Radiohead baarde opzien door op te treden met een fanfareband.

Rapper Lil'Wayne, die met acht nominaties het meest genomineerd was, nam vier Grammy's mee naar huis. Hij kreeg onder meer een beeldje voor zijn album 'The carter III', dat werd uitgeroepen tot beste rapalbum. Coldplay, dat zeven keer genomineerd was, won drie prijzen, onder meer voor de single 'Viva la vida', die werd benoemd tot nummer van het jaar.

Adele werd met twee awards onderscheiden. De Britse zangeres, die vorig jaar wereldwijd doorbrak met haar debuutalbum '19', ontving de beeldjes voor beste nieuwkomer en beste popzangeres.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen