Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brad Pitt en Angelina Jolie bij uitreiking Bafta's

Shownieuws

Brad Pitt, Angelina Jolie, Sean Penn en Meryl Streep zijn sterren die worden verwacht bij de uitreiking van de Bafta's. De uitreiking vindt plaats in Londen.

(Novum/AP) - Brad Pitt, Angelina Jolie, Sean Penn en Meryl Streep zijn enkele sterren die worden verwacht bij de uitreiking van de Bafta Awards, de Britse versie van de Oscars. De uitreiking van de belangrijkste Britse filmprijzen vindt zondag plaats in het Royal Opera House in Londen.

Hollywood-sterren zijn over het algemeen niet vies van een bezoek aan Londen voor de uitreiking van de Bafta's. Dat heeft er mogelijk te maken dat ze zelf tot de kanshebbers behoren. Dit jaar is Brad Pitt genomineerd in de categorie beste acteur voor zijn rol in 'The curious case of Benjamin Button'. Hij neemt het onder meer op tegen Sean Penn, die in 'Milk' speelt. Andere tegenstrevers in deze categorie zijn Frank Langella (Frost/Nixon), Mickey Rourke (The Wrestler) en Dev Patel (Slumdog millionaire).

Angelina Jolie en Meryl Streep doen beiden een gooi naar de prijs voor beste actrice. Jolie acteerde in de film 'Changeling,' een filmdrama over een vermist kind. Streep speelde in de thriller 'Doubt'. Andere genomineerden zijn Kristin Scott Thomas ('Il y a longtemps que je t'aime') en Kate Winslet. De Britse filmster maakt tweemaal kans op een Bafta voor beste actrice. Ze is genomineerd voor haar hoofdrollen in zowel 'The reader' als in 'Revolutionary road'.

Vorige maand won de 33-jarige Winslet tot haar eigen verrassing al een Golden Globe voor haar rol in 'Revolutionary Road'. Ze hield toen een emotionele speech. Winslet heeft laten weten dat ze voor deze uitreiking wel een toespraak heeft voorbereid.

De twee films met de meeste nominaties zijn 'The curious case of Benjamin Button' en 'Slumdog Millionaire'. Beide films zijn elf keer genomineerd. Daarachter volgen 'The dark knight' met negen nominaties en 'Changeling', dat kans maakt op acht prijzen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen