Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jessica Biel breekt lans voor animatie bij Oscars

Shownieuws

Van Jessica Biel mogen animatiefilms genomineerd worden in de categorie beste film bij de Oscars. Biel presenteerde de uitreiking van de Sci-tech Oscars.

(Novum/AP) - Van Jessica Biel mogen animatiefilms genomineerd worden in de categorie beste film bij de Oscars. "Animatiefilms kunnen en moeten, als ze goed genoeg zijn, zo'n Oscar winnen. Waarom niet?", zei de 26-jarige actrice zaterdag na afloop van een awardshow die ze presenteerde.

Biel presenteerde zaterdag de uitreiking van de zogenoemde Sci-tech Oscars. Ze was gehuld in een jurk van Oscar de la Renta en had haar vriendje Justin Timberlake meegenomen. Tijdens de show werd een medeoprichter van filmstudio Pixar in het zonnetje gezet. Ed Catmull kreeg een beeldje voor zijn lange carrière in computeranimatie.

"Animatiefilms zijn zo emotioneel geladen. Bij de meeste films van Pixar moet ik lachen, huilen of word ik op de kast gejaagd", zette Biel haar betoog kracht bij. De enige tekenfilm die het voor elkaar bokste een nominatie voor beste film in de wacht te slepen was de Disney-film 'The beauty and the beast' begin jaren negentig.

'Wall-E' van Pixar is dit jaar een van de drie genomineerden in de categorie beste animatiefilm bij de Oscars. Pixar heeft al drie Oscars in huis: voor 'Finding Nemo', 'The incredibles' en vorig jaar voor 'Ratatouille'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen