Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rock Nation-band Stereo stelt debuutalbum uit

Shownieuws

Stereo heeft de release van het debuutalbum uitgesteld. De plaat wordt nu eind mei verwacht. De band kwam eind oktober tot stand via de tv-show Rock Nation.

Stereo heeft de release van het debuutalbum uitgesteld. Dat heeft de manager van de band die eind oktober tot stand kwam via de televisieshow Rock Nation, bevestigd. De plaat die in maart uit zou komen, wordt nu eind mei verwacht. De clubtoer die aan het album is gekoppeld, wordt verplaatst naar het najaar.

De bandleden willen hun debuut niet te gehaast op de markt brengen. "Er moet natuurlijk een plaat komen die iedereen omver blaast", schrijven ze op de website. "Het schrijven van nieuwe liedjes gaat behoorlijk goed, maar niet altijd even snel. We bestaan pas net en we willen zoveel mogelijk met elkaar schrijven. Maar ja, als je dat niet eerder in deze bezetting met elkaar gedaan hebt, ben je met z'n allen op zoek naar een goede sound, gave liedjes, kortom een plaat waar iedereen achter staat."

Rock Nation was een initiatief van artiestenmanager Edwin Jansen. Samen met presentator Dennis Weening ging hij op zoek naar een 'superrockband'. Het voormalige Idols-jurylid, die onder meer Kane, Di-rect en Anouk ontdekte, stelde met zijn zoektocht een 'tegenreactie op Idols- en X Factor-achtige programma's' te willen geven. Het programma op RTL 5 werd matig bekeken. De ontknoping eind oktober trok 292 duizend kijkers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen