Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rihanna weer in de bres voor leukemiepatiënt

Shownieuws

Rihanna heeft in het tijdschrift People een oproep gedaan voor een beenmergdonor voor het leukemiepatiëntje Jasmina (5). Zonder een donor gaat het meisje dood.

Rihanna heeft in het Amerikaanse tijdschrift People een oproep gedaan voor een beenmergdonor voor het 5-jarige leukemiepatiëntje Jasmina. Begin vorig jaar deed de r&b-zangeres al een vergelijkbare oproep, die resulteerde in het vinden van een geschikte beenmergdonor voor de 41-jarige leukemiepatiënte Lisa Gershowitz-Flynn.

De 20-jarige Rihanna vertelt aan People dat haar hart brak door het verhaal van Jasmina, die zonder een beenmergdonatie ten dode is opgeschreven. De artieste werkt in haar zoektocht naar een geschikte donor samen met DKMS, een internationaal donornetwerk.

Volgens de moeder van Jasmina was haar dochtertje 'door het dolle heen' toen ze hoorde dat Rihanna haar wilde helpen. "Ze is een grote fan van Rihanna. Vorig jaar waren we in een winkel waar Rihanna op een groot scherm te zien was en begon Jasmina meteen te zingen en te dansen. Ik kreeg haar alleen weg daar door een cd van Rihanna voor haar te kopen, en die heeft ze sindsdien grijs gedraaid."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen