Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acht Oscars voor 'Slumdog Millionaire'

Shownieuws

'Slumdog Millionaire' was zondag de grote winnaar bij de Oscars. De film van Danny Boyle werd acht keer onderscheiden, onder meer als beste film.

(Novum/AP) - 'Slumdog Millionaire' is zondag als de grote winnaar uit de bus gekomen bij de uitreiking van de Oscars. De film van Danny Boyle nam acht beeldjes mee naar huis, waaronder die voor beste film, beste script en beste montage. De productie over een arme Indiase jongen die een spelshow wint, was tien keer genomineerd.

Kate Winslet werd zondag onderscheiden met een Oscar voor beste actrice voor haar rol als voormalige concentratiekampbewaarster in 'The reading'. Ondanks dat ze vijf keer eerder genomineerd was, was dit de eerste keer dat ze een Academy Award, zoals de Oscars officieel heten, mee naar huis nam.

Sean Penn werd uitgeroepen tot beste acteur voor zijn rol van de homoseksuele Amerikaanse politicus Harvey Milk in 'Milk'. Penelope Cruz won in de categorie 'beste vrouwelijke bijrol' voor haar aandeel in de Woody Allen-film 'Vicky Christina Barcelona'. De vorig jaar overleden acteur Heath Ledger werd onderscheiden met de Oscar voor beste mannelijke bijrol voor zijn rol als The Joker in 'The Dark Knight'. Het beeldje werd in ontvangst genomen door zijn ouders en zijn zus.

'The curious case of Benjamin Button' was de grote verliezer van de avond. De film, waarin Brad Pitt een man speelt die wordt geboren als 80-jarige en in de loop van zijn leven steeds jonger wordt, was dertien keer genomineerd maar inde slechts drie Oscars. De film werd onderscheiden in de categorieën 'visuele effecten, 'art direction' en 'make-up'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen