Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Push' grote winnaar Sundance Film Festival

Shownieuws

'Push' van Lee Daniels heeft twee prijzen gewonnen op het Sundance Film Festival. De film kreeg de prijs voor beste Amerikaanse film en de publieksprijs.

De film 'Push: based on a novel by Sapphire' was zaterdag de grote winnaar bij de awarduitreiking op het Amerikaanse Sundance Film Festival. De film van Lee Daniels werd onderscheiden met de prijs voor de beste Amerikaanse film en met de publieksprijs.

'Push' vertelt het verhaal van de 16-jarige Precious Jones uit de New Yorkse wijk Harlem, die zwanger is van haar vader en mishandeld wordt door haar moeder. Naast nieuwkomer Gabourey Sidibe spelen onder anderen Mariah Carey en Lenny Kravitz in de film, die is gebaseerd op het gelijknamige boek van de dichter en oud-leraar Sapphire uit 1999.

'We live in public' van Ondi Timoner, over de internetpionier Josh Harris, werd onderscheiden met de prijs voor de beste Amerikaanse documentaire. De Chileen Sebastian Silva nam de prijs voor beste buitenlandse film mee naar huis voor zijn 'The maid (la nana)'. De award voor beste buitenlandse documentaire was voor 'Rough aunties' van de Britse Kim Longinotto.

Sundance is het jaarlijkse festival voor de onafhankelijke film. Het wordt gehouden in Park City in de staat Utah.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen