Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duitse interesse in musical 'Super model'

Shownieuws

De Nederlandse musical 'Super model' is binnenkort mogelijk in Duitsland te zien. De productie werd vorige week gestaakt wegens tegenvallende kaartverkoop.

De Nederlandse musical 'Super model', die vorige week is gestopt wegens tegenvallende kaartverkoop, is binnenkort mogelijk in Duitsland te zien. Volgens producent Eugène Jans zijn de plannen serieus. "Er is interesse om de musical daar op de planken te brengen", vertelt hij aan Novum Nieuws.

Naast de Duitse plannen speelt Jans ook met de gedachte de musical in een later stadium opnieuw op de Nederlandse planken brengen, ditmaal als reizende productie. Hij twijfelt echter of hij de voorstelling dan opnieuw zelf wil produceren. "Het liefst houd ik me niet meer bezig met produceren", legt Jans uit. "Ik zou graag zou voor een producent willen werken en samen met hem mijn ideeën realiseren. Want ideeën voor nieuwe producties heb ik meer dan genoeg." Jans was behalve als producent ook als scriptschrijver, choreograaf en regisseur betrokken bij 'Super model'.

De jonge producent vindt persoonlijk dat de musical, met Inge Ipenburg, Bettina Holwerda en Oren Schrijver in de hoofdrollen, niet het publiek heeft gekregen dat het verdient. Volgens Jans durfden theaterdirecteuren het stuk niet aan en was hij daarom genoodzaakt uit te wijken naar het Amsterdamse hotel Krasnapolsky als vaste zaal. "Er was daar geen licht, geluid of techniek aanwezig. Alles moest worden ingehuurd en daar hadden wij geen miljoenen voor", vertelt hij. "We moesten ons aanpassen en het doen met de middelen die we hadden. En het hotel staat niet bekend als theater, dus mensen kwamen er niet automatisch op af."

Ook inhoudelijk was er veel kritiek op het verhaal en de show, maar die kritiek wuift Jans nonchalant weg. "Het is geen diepgaand script, maar wees eerlijk, de titel is 'Super model', dan verwacht je toch ook geen Shakespeare? Het was altijd de bedoeling een luchtige feel good-musical te maken", legt hij uit.

Voordat Jans nieuwe projecten en plannen kan gaan uitwerken, heeft hij het nog druk met de financiële afhandeling van de geflopte musical. "Ik respecteer mijn mensen en iedereen heeft keihard gewerkt. Ik ben iets begonnen en hoewel het een triest einde heeft gehad, moet wel alles goed en netjes afgesloten worden, hoe pijnlijk het ook is", zegt hij. "En dan op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik heb jarenlang zelf op de planken gestaan en ook dat wil ik niet opgeven. Ik ga dus, denk ik, weer zelf meespelen in een productie en dan werk ik tegelijkertijd aan mijn nieuwe plannen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen