Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lady Gaga doet girlpower herleven

Shownieuws

Volgens Lady Gaga is de tijd rijp voor een nieuwe dosis girlpower. "Op sommige momenten in de geschiedenis komen vrouwen altijd aan de macht", zegt ze.

Lady Gaga ziet zichzelf als een vertegenwoordiger van een nieuwe generatie geëmancipeerde popzangeressen. De Amerikaanse artieste, die momenteel wereldwijd een hit heeft met 'Just dance', is niet gespeend van historisch besef. "Als John Lennon sprak over Yoko Ono, zei hij altijd dat vrouwen over een wijsheid beschikken die geen man ter wereld heeft", zegt ze in de Britse krant The Sun.

Het eerste decennium van de 21e eeuw is volgens de platinablonde excentriekeling het moment suprême voor een nieuwe dosis girlpower. "Op sommige momenten in de geschiedenis komen vrouwen altijd aan de macht", filosofeert ze. "Pop is van oudsher een vrouwensport en vrouwen halen op dit moment de gouden medailles binnen."

Lady Gaga meten aan de Queen of Pop is geen vergelijking waar je de 22-jarige artieste blij mee maakt. "Het is geen slechte vergelijking, maar ik wil als artiest gewaardeerd worden om wie ik ben." De belangrijke rol die Madonna heeft gespeeld in het modebeeld van de jaren tachtig en negentig kan de zangeres wel waarderen. "Bowie, Prince en Grace Jones waren allen beroemd om hun stijl en mode, dus ik zie dat als een traditie die popsterren in ere moeten houden."

Lady Gaga, die eigenlijk Joanne Stefani Germanotta heet, bracht eind vorig jaar haar debuutalbum 'The fame' uit. Na 'Just dance' verscheen nog de eveneens succesvolle single 'Poker face'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen