Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carice van Houten in jury kinderfilmprijs

Shownieuws

Carice van Houten zit in de jury van de Mini Tiger Awards van het Rotterdamse filmfestival. De prijzen worden toegekend aan films van basisschoolleerlingen.

Carice van Houten neemt woensdag plaats in de jury van de Mini Tiger Awards van het International Film Festival Rotterdam. Dat meldt de actrice, van wie donderdag de film 'Valkyrie' in première ging, op haar website. Ook Erik van Muiswinkel en enkele acteurs uit de jeugdserie Spangas zitten in de jury van de kinderfilmprijzen.

De films die in aanmerking komen voor de Mini Tiger Awards zijn gemaakt door basisschoolleerlingen die meededen aan het project Hollywood in de Klas. Ze worden uitgereikt in vijf categorieën, waaronder die voor beste film en beste verhaal. In totaal strijden dertien films om de awards.

Hollywood in de Klas is een scholenproject dat kinderen in de laatste twee klassen van de basisschool leert korte films te maken. In totaal deden ruim duizend kinderen mee aan de vierde editie van dit educatieve filmproject. Zij maakten uiteindelijk 42 films waarvan er dertien werden uitgekozen om mee te strijden om de Mini Tiger Awards.

De films die woensdag een prijs winnen, worden op 4 en 7 februari op televisie uitgezonden bij Z@pp op Nederland 3.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen