Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Familie Heath Ledger trots op Oscarnominatie

Shownieuws

De familie van Heath Ledger is 'trots en blij' dat de acteur postuum kans maakt op een Oscar. Toch kan de nominatie de pijn van zijn dood niet verzachten.

(Novum/AP) - De familie van Heath Ledger heeft vrijdag laten weten 'trots en blij' te zijn dat de acteur postuum kans maakt op een Oscar. Toch kan de nominatie de pijn niet verzachten die zijn dood teweeg heeft gebracht.

Precies een jaar nadat de 28-jarige acteur stierf aan een overdosis medicijnen werd donderdag bekend dat hij genomineerd is in de categorie beste mannelijke bijrol voor zijn vertolking van The Joker in de blockbuster 'The Dark Knight'. "Voor ons lijkt het slechts een dag geleden", stelde Kate Ledger, een zus van de acteur, vrijdag ten overstaan van de pers.

Samen met de twee andere zussen van de filmster, Ashleigh Bell en Olivia Ledger, las ze voor uit een verklaring op een van de favoriete plekken van Ledger, het strand van Cottesloe, in de buurt van de stad Perth. "Om voor Heath te spreken; hij vond het fantastisch om The Joker te spelen en hij zei dat hij nooit eerder zo veel plezier had gehad bij het maken van een film", stelde Bell.

Na de toespraak kwam de familie van Ledger samen om hem te herdenken tijdens een lunch in een restaurant met uitzicht op het strand.

Ledger, die eerder postuum werd onderscheiden met een Golden Globe voor zijn rol, heeft in de categorie beste mannelijke bijrol concurrentie van Robert Downey Jr. ('Tropic thunder'), Josh Brolin ('Milk'), Philip Seymour Hoffman ('Doubt') en Michael Shannon ('Revolutionary road'). Velen voorspellen dat de Oscar toekomt aan Ledger.

Hij zou in de geschiedenis van de prestigieuze Academy Awards de tweede acteur zijn die postuum een gouden beeldje krijgt toebedeeld. In 1976 gebeurde dat voor het eerst bij wijlen Peter Finch, voor zijn rol in de film 'Network'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen