Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mart Visser ontwerpt damesuniformen KLM

Shownieuws

Mart Visser is door KLM gevraagd om nieuwe uniformen te ontwerpen voor het vrouwelijke personeel. In april volgend jaar worden de dames in het nieuw gestoken.

Modeontwerper Mart Visser is door KLM gevraagd om nieuwe uniformen voor het vrouwelijke cabine- en grondpersoneel van de luchtvaartmaatschappij te ontwerpen. Ook de vrouwelijke vliegers krijgen een make-over, zo heeft KLM vrijdag bekendgemaakt. Het gaat om zo'n elfduizend dames die in een nieuw jasje worden gestoken.

Vanaf april volgend jaar moeten de vrouwelijke werknemers van KLM in de nieuwe creaties te zien zijn. Vast staat dat de pakjes blauw van kleur zullen zijn. Meer details over de bedrijfskleding worden niet vrijgegeven. "Het mooie van mijn ontwerp is dat ik hiermee het gevoel van trots en plezier bij de draagster kan oproepen", stelt Visser in een verklaring.

KLM hoopt dat de Nederlandse couturier met zijn ontwerpen het imago van de luchtvaartmaatschappij een boost zal geven. "Met deze investering laten we -juist in de huidige economische context- ons vertrouwen zien in de toekomst en het merk KLM", stelt president-directeur Peter Hartman in de verklaring.

In oktober wil de KLM de nieuwe collectie al presenteren. De tenues van het vrouwelijke personeel van KLM werden voor het laatst vernieuwd in 1990.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen