Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Advocaat: Peter Falk hoeft niet onder curatele

Shownieuws

Het is volgens een door de rechtbank aangewezen advocaat niet nodig Peter Falk onder curatele te stellen. De 81-jarige Columbo-acteur zou lijden aan Alzheimer.

(Novum/AP) - Het is niet nodig Peter Falk onder curatele te stellen. Dat heeft advocaat Clark Byam geconcludeerd, die door een rechter in Los Angeles was aangesteld om te onderzoeken of het nodig is een beheerder aan te stellen voor het vermogen van de 81-jarige Columbo-acteur.

Een dochter uit het eerste huwelijk van de acteur, Catherine Falk, had hiertoe eind december een verzoek ingediend. Zij claimde dat haar vader aan de ziekte van Alzheimer lijdt en daarom niet meer voor zijn zaakjes kan zorgen. Ze verklaarde te vrezen dat haar vader in zijn huidige toestand een gemakkelijk slachtoffer is van bedrog.

De huidige vrouw van Falk, Shera, wil echter niet dat de rechter een beheerder laat aanstellen voor het vermogen van haar man, met wie ze al 31 jaar getrouwd is. Hij zou haar voordat zijn gezondheid achteruitging, hebben aangewezen als zaakwaarnemer. De acteur heeft volgens Shera geen hechte band met Caroline, die hij adopteerde met zijn eerste vrouw.

In zijn rapport concludeerde advocaat Byam dat Shera goed voor haar man zorgt. Er is ook 24 uur per dag verpleging in de villa van het stel in Beverly Hills. Hij stelt verder dat hij Falk heeft ontmoet en dat de acteur daarbij een 'goedgeklede, schone en heldere' indruk maakte.

Maandag neemt de rechter een beslissing in de zaak.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen