Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lily Allen en Duffy zingen voor War Child

Shownieuws

Lily Allen en Duffy zijn te horen op de nieuwe War Child-cd 'Heroes'. Op de cd zingen jonge artiesten nummers van gevestigde muzikanten als Paul McCartney.

Lily Allen en Duffy behoren tot de artiesten die hun stem hebben geleend aan de nieuwe War Child-cd 'Heroes'. Dat meldt de organisatie die zich inzet voor kinderen in oorlogsgebieden vrijdag. Voor het album hebben bekende gevestigde artiesten, zoals Paul McCartney en Bob Dylan, hun favoriete nummer gekozen en jonge artiesten gevraagd deze te coveren.

Zo zingt Lily Allen het nummer 'Straight to hell' van The Clash, waagt Estelle zich aan 'Superstition' van Stevie Wonder en vertolkt Franz Ferdinand het nummer 'Call me' van Blondie. Duffy zingt 'Live and let die', dat Paul McCartney voor haar uitzocht.

McCartney stelt in een verklaring het initiatief voor het album, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan War Child, geweldig te vinden. "Het is geweldig dat zoveel talentvolle mensen hier hun tijd, energie en steun aan hebben gegeven. Ik roep iedereen op War Child te steunen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen