Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Benjamin Button' leidt Oscarnominaties

Shownieuws

'The curious case of Benjamin Button' is de grootste kanshebber bij de Oscars. De film met Brad Pitt is onder meer genomineerd in de categorie beste film.

(Novum/AP) - 'The curious case of Benjamin Button' is met dertien nominaties de grootste kanshebber bij de Oscars, die op 22 februari in Los Angeles worden uitgereikt. De dramafilm is onder meer genomineerd in de categorie beste film, net als 'Frost/Nixon', 'Milk', 'The reader' en 'Slumdog millionaire'.

Dit jaar zijn de regisseurs van alle producties die zijn genomineerd voor beste film ook genomineerd in de categorie beste regie. Het gaat respectievelijk om David Fincher, Ron Howard, Gus van Sant, Stephen Daldry en Danny Boyle.

'The Dark Knight', een van de meest besproken films van vorig jaar, is in de categorie beste film buiten beschouwing gelaten. Wel is wijlen Heath Ledger, die in de actiefilm de rol van The Joker speelt, genomineerd in de categorie beste mannelijke bijrol.

In de categorie beste acteur nemen Richard Jenkins ('The visitor'), Brad Pitt ('The curious case of Benjamin Button'), Sean Penn ('Milk'), Mickey Rourke ('The wrestler') en Frank Langella ('Frost/Nixon') het tegen elkaar op.

Bij de dames zijn het Anne Hathaway ('Rachel getting married'), Angelina Jolie ('Changeling'), Meryl Streep ('Doubt'), Kate Winslet ('The reader') en Melissa Leo ('Frozen river') die kans maken op de prestigieuze prijs.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen