Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mick Harvey verlaat Nick Cave & the Bad Seeds

Shownieuws

Mick Harvey, een van de oprichters van Nick Cave & the Bad Seeds, heeft zijn vertrek aangekondigd. Hij zegt de band na 25 jaar om diverse redenen vaarwel.

Mick Harvey, een van de oprichters van Nick Cave & the Bad Seeds, heeft zijn vertrek aangekondigd. 'Wegens een keur aan persoonlijke en werkgerelateerde redenen' zegt de muzikant de band na 25 jaar vaarwel. "Ik ben er zeker van dat Nick een creatieve kracht blijft en dat dit het juiste moment is om mijn artistieke en leidinggevende rol over te dragen", stelt hij in een verklaring die via platenmaatschappij EMI is verspreid.

De 50-jarige muzikant richtte Nick Cave & the Bad Seeds in 1983 op met Nick Cave, die de zangpartijen voor zijn rekening nam. Harvey staat te boek als een zeer veelzijdig muzikant. Hij speelt onder meer gitaar, keyboard en drums. In de jaren dat hij met Cave speelde, bracht hij ook enkele soloalbums uit, waaronder 'Intoxicated man' (1995) en 'One man's treasure' (2005).

Nick Cave & the Bad Seeds bracht tussen 1984 en 2008 veertien studioalbums uit, waaronder het populaire 'Murder ballads', met daarop gastartiesten als Kylie Minogue en PJ Harvey. Begin vorig jaar verscheen het laatste album van de band, 'Dig, Lazarus, dig!!!'.

Cave blijft niet in zijn eentje achter. De band bestaat na het vertrek van Harvey uit in totaal zes muzikanten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen