Kies je favoriete radiostation

Dossiers

De Deurzakkers missen inspiratie voor carnavalshit

Shownieuws

De Deurzakkers hebben dit jaar geen single uitgebracht rond carnaval. Volgens bandlid Willem van Schijndel lijden ze aan een creativiteitscrisis.

Feestduo De Deurzakkers heeft dit jaar voor het eerst sinds jaren geen single uitgebracht rond carnaval. Volgens Deurzakker Willem van Schijndel lijden de heren aan een creativiteitscrisis. "Het idee was om een single op te nemen samen met cabaretier Jochem Myjer, maar we hebben geen creatieve inspiratie", legt hij uit. "We komen er gewoon niet uit."

Het idee om iets met de bekende cabaretier te doen is niet compleet van de baan. "Ik heb Jochem net nog gesproken en we hebben besloten het gewoon even in de koelkast te stoppen. Waarschijnlijk schuiven we het door naar het eind van het jaar", zegt de zangpartner van Clemens van Bracht. "Ik zeg maar zo: beter geen liedje, dan een slecht liedje."

Ondanks het ontbreken van een carnavalshit barst de drukte voor het duo dit weekeinde weer los tijdens het jaarlijkse volksfeest. Nostalgie viert tijdens carnaval hoogtij volgens de heren, die carnavalskrakers als 'Het feest kan beginnen' en 'Hedde gij nog aajer in de koelkast' op hun naam hebben staan. "De agenda staat vol. We hebben veel optredens staan en het lijkt wel of iedereen alleen maar gouwe ouwe liedjes van ons wil horen", verklaart Willem. "Dat komt ons nu wel heel goed uit."

Ondanks dat De Deurzakkers dit jaar zelf geen carnavalsnummer hebben uitgebracht, hebben ze wel een favoriete carnavalshit: 'De balletjes van de koningin' van André van Duin, dat momenteel boven aan de Single Top 100 staat. "Dat is een enorme kraker", roept Van Schijndel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen