Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Val Kilmer wil gouverneur New Mexico worden

Shownieuws

Val Kilmer heeft politieke ambities. De 49-jarige acteur denkt erover zich verkiesbaar te stellen als gouverneur van de staat New Mexico.

(Novum/AP) - Val Kilmer heeft politieke ambities. De acteur denkt erover zich verkiesbaar te stellen als gouverneur van de staat New Mexico. Die functie komt volgend jaar vrij, als de huidige gouverneur Bill Richardson zijn tweede termijn erop heeft zitten.

De 49-jarige Democraat ziet het gouverneurschap als een logische stap. "Ik ben op zoek naar manieren om iets bij te dragen aan de wereld. En als blijkt dat ik op die manier echt wat kan betekenen, dan zal ik me verkiesbaar stellen." Vooralsnog zijn zijn plannen echter nog niet concreet. "Ik bekijk het dag voor dag."

Als hij campagne gaat voeren is de acteur, bekend van films als 'Top gun', 'Batman forever' en 'The Saint', niet de enige Democraat die de baan wil hebben. Diane Denish, die nu al luitenant-gouverneur van New Mexico is, voert nu al campagne voor de functie. Kilmer beschouwt de politica echter niet als concurrentie. "Als ik me verkiesbaar stel, dan word ik de nieuwe gouverneur", verklaarde hij stellig.

Kilmer groeide op in Los Angeles, maar woont al meer dan twintig jaar in New Mexico. Als hij gouverneur wordt, treedt de acteur in de voetsporen van collega-acteurs als Arnold Schwarzenegger, die nu gouverneur van Californië is, en Ronald Reagan, die het zelfs tot president schopte.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen