Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wilde levensstijl werd Nick Carter bijna fataal

Shownieuws

Nick Carter heeft het roer omgegooid. Na een tien jaar durende worsteling met alcohol en drugs realiseerde de Backstreet Boy zich dat hij een probleem had.

Nick Carter heeft het roer omgegooid. Na een tien jaar durende worsteling met alcohol en drugs realiseerde de Backstreet Boy zich dat hij een probleem had. "Ik wil niet dood. Ik wil niet die persoon worden waar mensen over lezen en dan denken: wat zielig dat hij niet kon stoppen en zichzelf doodde", zegt de zanger tegen het Amerikaanse tijdschrift People.

De 29-jarige zanger vertelt dat hij pas wakker werd geschud toen de hartziekte cardiomyopathie bij hem werd geconstateerd. De nacht voordat de uitslag van het onderzoek bekend werd, verdoofde de zanger zichzelf met alcohol en drugs. "Tijdens het uitgaan dronk en blowde ik me suf. Het voelde alsof ik mezelf wilde doden", vertelt hij. "Ik wilde de uitkomst gewoon niet horen." Wanneer de diagnose bij de zanger werd gesteld, heeft hij niet bekendgemaakt.

Mensen met cardiomyopathie hebben een verzwakte hartspier. Dit kan veroorzaakt worden door een ongezonde levensstijl. Voor zanger Andy Gibb en acteur Chris Penn had de ziekte fatale gevolgen. Gibb stierf op 31-jarige leeftijd, Penn toen hij 40 was.

Na een paar slippertjes en een goed gesprek met zijn cardioloog lijkt de zanger nu de juiste weg in te zijn geslagen. Naar eigen zeggen verkeert hij weer in een goede conditie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen