Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bestseller Doeschka Meijsing wordt verfilmd

Shownieuws

Isabella Films gaat de bestseller 'Over de liefde' van Doeschka Meijsing verfilmen. Annemarie van de Mondt is aangetrokken als regisseur van de film.

Isabella Films gaat de bestseller 'Over de liefde' van Doeschka Meijsing verfilmen. Annemarie van de Mond is aangetrokken als regisseur van de film. Dat heeft de producent donderdag bekendgemaakt.

Het boek, dat zowel met de Ako Literatuurprijs als met de F. Bordewijkprijs is bekroond, staat al weken in de bestseller toptien. 'Over de liefde' gaat over een lesbische vrouw die voor de derde keer een lange liefdesrelatie op de klippen ziet lopen als haar vriendin haar verlaat voor een man en een kind met hem krijgt.

De 61-jarige Meijsing is benieuwd naar de verfilming. "Het lijkt me een geweldig werk om 'Over de liefde' te verfilmen, zulke naar binnen gerichte emoties over te brengen naar het witte doek", laat ze weten. "Om over de humor nog maar niet te spreken. Des te benieuwder ben ik hoe het wordt, hoe het boek die transformatie ondergaat."

Isabella Films produceerde eerder 'Oorlogswinter' van regisseur Martin Koolhoven naar het boek van Jan Terlouw. Later dit jaar verschijnt 'De vliegenierster van Kazebek' van Ineke Smits, naar een script van Arthur Japin.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen