Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Optreden Eurovisie Songfestival-deelnemers in Amsterdam

Shownieuws

Een aantal deelnemers aan het Eurovisie Songfestival treden 18 april op in Amsterdam. De kandidaten uit Albanië, Bosnië-Herzegovina en Slovenië komen zeker.

Een groot aantal deelnemers aan het vijftigste Eurovisie Songfestival treedt 18 april op tijdens het 'Eurovisie Promo Concert' in club Marcanti in Amsterdam. Kejsi Tola, de inzending voor Albanië, Regina uit Bosnië-Herzegovina en Quartissimo, die Slovenië vertegenwoordigt, zijn al bevestigd. Dit meldt de organisatie vrijdag.

De organisatie is nog in onderhandeling met de deelnemers uit Griekenland, Denemarken, IJsland, Engeland en Nederland. De Toppers Gordon, René Froger en Jeroen van der Boom hebben nog geen toezegging gedaan. "We zijn met De Toppers in gesprek en we hopen dat het gaat lukken", legt een woordvoerder uit. "Nu de eerste drie namen bekend zijn, hoop ik dat het management ziet dat we serieus bezig zijn."

De avond wordt gepresenteerd door Marga Bult. De zangeres vertegenwoordigde 22 jaar geleden Nederland op het Eurovisie Songfestival met het lied 'Rechtop in de wind'. Het lied, dat ze nog een keer ten gehore brengt tijdens de show in Amsterdam, leverde haar destijds een vijfde plaats op.

De organisatie voert ook gesprekken met andere Nederlandse oud-Songfestivaldeelnemers voor een bijdrage. Verder zijn er gesprekken met de Tros voor mogelijkheden op televisie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen