Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Britten komen naar Nederland voor Oasis

Shownieuws

Bij het concert dat Oasis woensdag gaf in Amsterdam waren veel Britten aanwezig. Liam Gallagher had het duidelijk naar zijn zin en zong veel klassiekers.

Het concert dat Oasis woensdag gaf in de Heineken Music Hall werd bezocht door veel landgenoten van de Britse broers Liam en Noel Gallagher. Het bier vloeide dan ook rijkelijk in de Amsterdamse popzaal. De soms onberekenbare muzikanten hadden het duidelijk naar hun zin en speelden voornamelijk tracks uit hun hoogtijdagen in de jaren negentig.

Zo kwamen hits als 'Wonderwall' en 'Don't look back in anger' voorbij, maar ook het nieuwere 'Lyla'. Oud materiaal wisselde de band af met nummers van de nieuwe plaat 'Dig out your soul', die eind vorig jaar verscheen. Om nog eens te benadrukken dat Oasis zich laat inspireren door The Beatles zong Liam aan het einde van het concert de Beatles-track 'I am the walrus'.

Oasis staat ook donderdagavond in de Heineken Music Hall. De twee uitverkochte concerten maken deel uit van een grootschalige Europese tournee, waarmee de band nog steden aandoet als Stockholm, Madrid, Rome en Parijs. Vanaf maart gaat het verder naar onder meer Japan, Hongkong en Zuid-Afrika.

Even leek de kans aanwezig dat de twee Nederlandse concerten in het water zouden vallen toen een concert dat maandag in Düsseldorf zou plaatsvinden, werd afgelast. Liam bleek een oedeem op zijn stembanden te hebben en moest rust houden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen