Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Albert Verlinde maakt musical over Dorus

Shownieuws

Over zwerver Dorus, een typetje van wijlen cabaretier Tom Manders, is een musical in de maak. Karel de Rooy en Peter de Jong spelen de hoofdrollen.

Over zwerver Dorus, een typetje van wijlen cabaretier Tom Manders, is een musical in de maak. Karel de Rooy en Peter de Jong, beter bekend als het duo Mini & Maxi, spelen de hoofdrollen van Manders en diens broer Kees. Dat heeft V&V Entertainment, het productiehuis van Albert Verlinde en Roel Vente, donderdag bekendgemaakt.

V&V brengt de musical, die volgend jaar op 25 januari in première gaat in het Amsterdamse theater de Meervaart, op de planken in samenwerking met het Amsterdams Kleinkunst Festival. Het script wordt geschreven door Dick van den Heuvel en Lars Boom en de regie ligt in handen van Peter de Baan.

Manders, die in 1972 op 50-jarige leeftijd overleed, bedacht zijn typetje Dorus in de jaren vijftig. Voor het radioprogramma De Showboat schreef de cabaretier hits als 'Twee motten', 'M'n volkstuintje' en 'Als ik wist dat je zou komen'.

De musical 'Dorus' zal te zien zijn in theaters door het hele land. Op dit moment bestaat de speellijst uit zo'n honderd data.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen