Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rutger Hauer geeft salaris aan goed doel

Shownieuws

Rutger Hauer doneert zijn salaris voor de nieuwe film 'Oogverblindend' aan de Starfish Association. De stichting zet zich in voor vrouwen en kinderen met hiv.

Rutger Hauer het geld dat hij verdient met zijn nieuwe film 'Oogverblindend' aan het goede doel. Dat heeft Holland Film, dat Nederlandse films wereldwijd promoot, donderdag bekendgemaakt. De door de acteur zelf opgerichte Starfish Association zet zich in voor zwangere vrouwen en kinderen die met hiv zijn besmet. Hoeveel geld Hauer in de kas van de stichting stort, is niet bekend.

In 'Oogverblindend' van Cyrus Frisch speelt Hauer voor het eerst in bijna 30 jaar de hoofdrol in een Nederlandse film. Georgina Verbaan speelt ook in de experimentele film die draait om een telefoongesprek tussen een jonge vrouw in Nederland en een oudere man in Argentinië.

De 64-jarige Hauer, die in Nederland faam kreeg door zijn rollen in Floris en 'Turks fruit', brak in 1981 in Amerika door met de film 'Nighthawks'. Hij speelde sindsdien onder meer in de Amerikaanse producties 'Blade runner', 'Confessions of a dangerous mind', 'Batman begins' en 'Sin City'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen