Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duffy en Coldplay favoriet bij Brit Awards

Shownieuws

Duffy en Coldplay gaan de strijd met elkaar aan tijdens de uitreiking van de Brit Awards. De zangeres en band zijn allebei genomineerd voor beste Britse album.

Duffy en Coldplay gaan de strijd met elkaar aan tijdens de uitreiking van de Brit Awards. De zangeres uit Wales en de Engelse band zijn allebei genomineerd voor beste Britse album, voor respectievelijk 'Rockferry' en 'Viva la vida or death and all his friends'.

De 24-jarige Duffy werd daarnaast nog genomineerd in de categorieën beste Britse vrouwelijke artiest, single en doorbraak. Coldplay maakt kans op een prijs voor beste Britse groep, live act en single tijdens het prijzengala, dat op 18 februari plaatsvindt in Londen.

Andere kanshebbers zijn Adele, Elbow en Scouting for Girls, die ieder driemaal werden genomineerd. Ting Tings, Radiohead, Girls Aloud en Estelle werden in twee categorieën genomineerd.

Kings of Leon, AC/DC en The Killers maken kans op een prijs in de categorieën beste internationale album en groep. Onder anderen Beyoncé, Pink en Katy Perry maken kans op de titel beste internationale vrouwelijke artiest. Bij de mannen zijn onder anderen Jay-Z, Kanye West en Neil Diamond genomineerd.

Kylie Minogue presenteert de Brit Awards en wordt bijgestaan door de Britse acteurs Mathew Horne en James Corden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen