Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hans Ubbink reageert met collectie op crisis

Shownieuws

Met zijn nieuwe lijn geeft Hans Ubbink zijn visie op de kredietcrisis. "Ik wil laten zien dat je ook kunt focussen op 'mooi' en niet alleen maar op 'meer'."

Met zijn herfst- en wintercollectie voor het seizoen 2009/2010 geeft Hans Ubbink zijn visie op de huidige economische crisis. "Een fotografe opperde dat deze lijn mijn antwoord op de crisis is en dat klopt eigenlijk wel", beaamde de modeontwerper maandag na afloop van de presentatie van de kleding tijdens een catwalkshow in de Amsterdamse poptempel Paradiso. "Ik wil laten zien dat je ook kunt focussen op 'mooi' en niet alleen maar op 'meer'."

Ubbink koos voor de collectie daarom voor rijke stoffen als zijde, flanel en dunne breisels in kleuren als grijs, zwart, beige en blauw. Details als hooggesloten kragen, ruitenprints, hoge tailles, veel lagen en de combinatie van matte en glanzende stoffen gaven de kleding een chique uitstraling.

Met een strakke presentatie, waarbij zijn modellen ditmaal niet lachten zoals ze normaal bij de shows van Ubbink doen, wilde hij naar eigen zeggen 'een statement geven tegen chagrijn en voorzichtigheid'. Met zijn kleding hoopt de ontwerper 'optimisten' aan te spreken, 'geen azijnzeikers'. "Ik mik op mensen die van mooie dingen houden."

De presentatie van zijn collectie in Paradiso sluit volgens Ubbink goed aan bij die visie. "Het gaat om het feest, om het vieren van schoonheid, daarom wilden we het hier doen." De show, die werd bijgewoond door bekende Nederlanders als Beau van Erven Dorens, Daniël Boissevain, Wende Snijders, Anna Drijver, Ruben Nicolai en Tijl Beckand, werd afgesloten met een concert van Kraak & Smaak.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen