Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Miley Cyrus viert Obama-feestje met kinderen

Shownieuws

Miley Cyrus heeft maandag de jeugd enthousiast gemaakt over Barack Obama. Ze gaf een optreden tijdens het concert 'Kids' inaugural: we are the future'.

(Novum/AP) - Miley Cyrus heeft maandagavond in Washington DC de Amerikaanse jeugd enthousiast gemaakt over de op handen zijnde inauguratie van Barack Obama. De 16-jarige popster en actrice zong tijdens het concert 'Kids' inaugural: we are the future' voor het eerst haar nieuwe nummer 'The climb'.

In het publiek waren de dochters van Obama, Malia en Sasha, aanwezig. Beiden zijn grote fans van Cyrus en haar televisieshow Hannah Montana. "Jullie moeten wel trots zijn op jullie vader", riep Cyrus naar de meisjes. "En ik ben dat ook."

Toen Michelle, de vrouw van Obama, op het podium verscheen van de evenementenhal, kreeg zij een nog groter applaus dan Cyrus. "Jullie kinderen zijn de toekomst van deze grootse natie", zei ze. "We hebben iedere Amerikaan nodig om ons land te dienen, ook onze jonge mensen."

Andere sterren die zich maandag op het podium voegden waren onder anderen Jamie Foxx, de Jonas Brothers en Queen Latifah. Het concert werd live uitgezonden door de kinderzender Disney Channel.

Zondagmiddag vond in Washington al een groot inauguratiefeest plaats met optredens van artiesten als Beyoncé Knowles, Bruce Springsteen, U2 en John Legend. Dinsdag om 18.00 uur Nederlandse tijd wordt Obama dan eindelijk officieel beëdigd als 44e president van de Verenigde Staten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen