Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BNN houdt 'sexperiment' voor IQ Test 2009

Shownieuws

Tijdens de Nationale IQ Test wordt dit jaar de intelligentie getest van mensen die voor de show seks hebben gehad. De show wordt op 28 januari uitgezonden.

Tijdens de Nationale IQ Test wordt dit jaar de intelligentie getest van mensen die voorafgaand aan de show seks hebben gehad. De 25 koppels nemen het tijdens de show, die op 28 januari wordt uitgezonden op Nederland 1, op tegen hoogzwangere vrouwen, pokeraars, wegwerkers en geldschieters. Dat heeft BNN maandag bekendgemaakt.

De stelletjes worden naar een hotel gebracht, waar ze een eerste IQ test maken om zich vervolgens terug te trekken op een hotelkamer. Na een vrijpartij worden de stelletjes naar de studio vervoerd voor de show. Na het maken van de tweede test worden de resultaten naast elkaar gelegd om zo te zien of seks invloed heeft op het IQ.

Charly Luske is één van de BN'ers die dit jaar voor het oog van het Nederlandse publiek zijn IQ durft te laten meten. Ook TMF-vj Saar Koningsberger en EO-presentator Manuel Venderbos doen mee aan de negende editie van de intelligentieshow.

Venderbos werd vorig jaar op het laatste moment door de EO teruggetrokken als deelnemer aan de show, omdat er een groep deelnemers onder hypnose meedeed. Er zouden duistere krachten vrij kunnen komen die niet stroken met het evangelische gedachtegoed van de omroep.

Vorig jaar kwam PvdA-kamerlid Diederik Samsom met een IQ van 136 als beste uit de bus. Met het IQ van zanger Jody Bernal was het duidelijk minder gesteld: hij haalde een score van 96. In 2007 behaalde Bonnie St. Claire het laagste IQ dat ooit door werd behaald tijdens het BNN-programma. Met een IQ van 52 scoorde ze aanzienlijk lager dan orang-oetang Sandy, die 75 behaalde. Ook Kelly van Big Brother (77), Tatjana Simic (78) en Regilio Tuur (81) scoorden bijzonder laag.

De presentatie van de negende editie van de Nationale IQ Test is in handen van Patrick Lodiers en Valerio Zeno.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen