Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Borsato en Van 't Hek reiken Harpen uit

Shownieuws

Marco Borsato en Youp van 't Hek behoren tot de oud-winnaars die dit jaar de Gouden en Zilveren Harpen uitreiken. Het Buma Harpen Gala is op 5 maart.

Marco Borsato en Youp van 't Hek behoren tot de oud-winnaars die de Gouden en Zilveren Harpen uitreiken tijdens het Buma Harpen Gala. Dat heeft de stichting Buma Cultuur vrijdag bekendgemaakt. De uitreiking van de muziekprijzen vindt op 5 maart plaats.

Ook oud-winnaars Guus Meeuwis, Ilse DeLange, Sticks van de hiphopformatie Opgezwolle en scheidend directrice Jerney Kaagman van Buma Cultuur reiken een beeldje uit. Eerder was al bekendgemaakt dat de avond wordt gepresenteerd door Yolanthe Cabau van Kasbergen. De uitreiking is live te volgen bij de Tros op Nederland 3.

De Gouden Harp wordt jaarlijks uitgereikt aan artiesten die een belangrijk bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziek. De Zilveren Harp is een aanmoedigingsprijs voor jonge artiesten. Tijdens het Harpen Gala wordt ook elk jaar de Buma Exportprijs uitgereikt aan de artiest die in het afgelopen jaar het meest succesvol is geweest in het buitenland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen