Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lost in Space-acteur Bob May (69) overleden

Shownieuws

Bob May, die The Robot speelde in Lost in Space, is zondag overleden aan hartfalen. De acteur, die ruim 65 jaar werkte in de showbizz, is 69 jaar geworden.

(Novum/AP) - Acteur Bob May, die The Robot speelde in de cultserie Lost in Space, is zondag overleden aan hartfalen. Dat heeft zijn dochter bevestigd. De acteur, die meer dan 65 jaar werkzaam was in de showbizz, is 69 jaar geworden.

May had al een carrière achter zich als acteur en stuntman toen hij werd gevraagd om in het metalen omhulsel te kruipen van The Robot voor Lost in Space. De serie was in 1965 voor het eerst te zien op de Amerikaanse televisie. Hoewel May niet eens de stem insprak voor het robothulpje van de familie Robinson, die in de science fiction-serie centraal stond, werd hij door fans aanbeden.

De acteur maakte als 2-jarige peuter al zijn debuut, toen hij in de theatershow 'Hellzapoppin' terechtkwam. Hij werkte als kind in variététheaters en nachtclubs. In de jaren vijftig en zestig werkte hij als acteur en stuntman mee aan tv-series als The Time Tunnel en Cheyenne.

May laat zijn vrouw Judith, twee kinderen en vier kleinkinderen achter.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen