Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rita Reys komt met nieuwe cd

Shownieuws

Rita Reys werkt aan een nieuw album, waarvoor de opnamen eind deze maand van start zullen gaan. De plaat zal veelal nummers bevatten die Reys niet eerder zong.

Rita Reys werkt aan een nieuw album, waarvoor de opnamen eind deze maand van start zullen gaan. Dat heeft de wereldberoemde jazzartieste laten weten. De plaat zal veelal nummers bevatten die Reys niet eerder zong, waaronder Amerikaanse jazzmuziek uit de eerste helft van de vorige eeuw en repertoire van de Braziliaanse componist Ivan Lins. De plaat verschijnt nog dit voorjaar.

Bij de opnamen wordt de 84-jarige artieste bijgestaan door de Amerikaanse tenorsaxofonist Scott Hamilton. Hij toerde eerder samen met Reys, maar heeft nooit met haar in de studio gestaan. Hun hernieuwde samenwerking gaat vrijdagavond al van start. Het duo geeft dan een optreden tijdens de Leidse Jazz Week.

De arrangementen van het nieuwe album zijn geschreven door Peter Beets, die eveneens in de studio achter de piano plaatsneemt. Ruud Jacobs, de zwager van Reys, treedt op als producer en bassist. Hij werkt al meer dan vijf decennia met de zangeres samen.

Vorige maand brak Reys nog haar pols tijdens een optreden in Maarssen. De zangeres herstelde snel en gaf direct aan weer snel aan de slag te willen.

Reys, ook wel bekend als Europe's First Lady of Jazz, heeft sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw tientallen albums gemaakt en trad op in binnen- en buitenland. In New Orleans, dat wordt gezien als de bakermat van de jazzmuziek, werd ze in 1980 uitgeroepen tot ereburger. Eind 2006 kreeg Reys de Edison Jazz Oeuvreprijs.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen