Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ex-Sugababe Buena baalt van opdringerige Coolio

Shownieuws

Coolio zorgt voor flinke beroering in het Britse Celebrity Big Brother-huis. Ex-Sugababe Mutya Buena beticht de Amerikaanse rapper van seksuele intimidatie.

Coolio zorgt voor flinke beroering in het Britse Celebrity Big Brother-huis. Voormalig Sugababe Mutya Buena beticht de Amerikaanse rapper van seksuele intimidatie. Door de constante avances van Coolio voelde ze zich gedwongen om vrijdag het huis te verlaten, zo vertelt ze aan de Britse krant The People.

De 23-jarige Buena, die drie jaar geleden uit de meidengroep stapte, is woest op de producenten van de show. "Ze hadden moeten ingrijpen", vindt ze. "Hij is een seksmaniak die de hele tijd avances maakte."

De zangeres zou de 45-jarige rapper, die in 1995 zijn grootste hit scoorde met 'Gangsta's paradise', meermaals hebben gezegd dat ze niet was gediend van zijn versierpogingen. "Hij kan niet goed met afwijzingen omgaan", vertelt Buena. "Ik zei hem dat ik niets van hem wilde weten, maar dat zag hij alleen maar als een uitdaging."

De rappende vader van zes kinderen zou zich drie keer aan Mutya hebben opgedrongen. "Hij staarde ook constant naar me en maakte vreemde geluiden." Ook huisgenoten LaToya Jackson en Lucy Pinder kregen te maken met de opdringerige rapper.

Buena besloot vrijdag op te stappen, een week voordat de show eindigt. Als gevolg daarvan krijgt ze alleen betaald voor het aantal dagen dat ze in het huis heeft gezeten in plaats van de afgesproken 83 duizend euro. "Ik ben het daar niet mee eens, zeker niet na wat ik heb moeten doormaken", briest Buena, die maandag met de tv-bazen rond de tafel gaat zitten.

Channel 4 en de Britse tv-waakhond Ofcom ontvingen talloze klachten over het gedrag van Coolio. "We bekijken de klachten en presenteren woensdag onze bevindingen", laat een woordvoerder van Ofcom weten. Celebrity Big Brother raakte twee jaar geleden in opspraak toen Jade Goody meermaals racistische uitlatingen deed aan het adres van de Indiase actrice Shilpa Shetty.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen