Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sterren zingen voor Obama

Shownieuws

Barack Obama en zijn gezin zijn zondag getrakteerd op een concert. Tijdens de twee uur durende show traden sterren op als John Legend, James Taylor en U2.

Barack Obama en zijn gezin zijn zondagmiddag in Washington getrakteerd op een concert van wereldsterren, voorafgaand aan zijn inauguratie van dinsdag. Tijdens de twee uur durende show met de titel 'We are one: the Obama Inaugural Celebration', traden sterren op als John Legend, James Taylor en U2.

De middag werd geopend door acteur Denzel Washington, die het massaal toegestroomde publiek begroette. Hij maakte vervolgens plaats voor Bruce Springsteen, die samen met een gospelkoor 'The rising' zong. Obama kon niet stil blijven zitten toen Mary J. Blige 'Lean on me' zong. Acteur Jamie Foxx maakte hem aan het lachen met zijn imitatie van de 44e president van Amerika.

Sheryl Crow zong samen met jazzlegende Herbie Hancock en Will.i.am 'One love' van Bob Marley. Usher, Shakira en Stevie Wonder zongen samen 'Higher ground'. U2 bracht 'Pride', een ode aan Martin Luther King. Daarnaast spraken sterren als Tom Hanks en Samuel L. Jackson het publiek toe.

Het concert werd afgesloten door Beyoncé Knowles met 'America the beautiful'. Ze riep alle artiesten terug op het podium om samen met het publiek het nummer te zingen. "Amerika, wij zijn één", riep ze ter afsluiting.

Het concert, dat zondagavond te zien was op Nederland 3, werd in Nederland door 820 duizend mensen bekeken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen