Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tom Cruise wilde Hitler als kind al doden

Shownieuws

Tom Cruise droomde er als kind al van om Hitler te doden. In 'Valkyrie' speelt hij een officier die in 1944 een aanslag beraamde op het leven van de nazileider.

Tom Cruise, die in zijn nieuwe film 'Valkyrie' probeert Adolf Hitler te doden, droomde er als kind al van de nazileider om het leven te brengen. "Ik heb altijd al Hitler willen vermoorden, ik haatte hem", vertelde de filmster dit weekeinde aan de pers in Seoul, waar hij op bezoek is ter promotie van zijn film. Dat meldt het Britse persbureau Reuters.

In de oorlogsfilm speelt Cruise de Duitse officier Claus von Stauffenberg, die in 1944 een aanslag beraamde op Hitler. "Als kind vroeg ik me tijdens de geschiedenisles al af: waarom kwam niet iemand in opstand om hem tegen te houden? Toen ik het script las, was het vermakelijk en leerzaam om te zien wat de obstakels waren en hoe het was om in zo'n situatie te leven."

De 46-jarige acteur is donderdag in Amsterdam voor de Nederlande première van 'Valkyrie'. Op de galapremière in bioscoop Tuschinski zijn ook de Nederlandse actrices Carice van Houten en Halina Reijn aanwezig. Beiden spelen een rol in de oorlogsfilm.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen