Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Broadway-producent klaagt Jeremy Piven aan

Shownieuws

De producent van 'Speed-the-plow' heeft een klacht ingediend tegen Jeremy Piven. Die verliet het stuk toen hij in het ziekenhuis belandde met kwikvergiftiging.

(Novum/AP) - De producenten van het toneelstuk 'Speed-the-plow' hebben een klacht ingediend tegen Jeremy Piven bij de vakbond van toneelacteurs. De acteur, die een hoofdrol had in de Broadway-productie, moest het stuk tot ongenoegen van de producenten abrupt verlaten toen hij in het ziekenhuis belandde met een kwikvergiftiging.

De 43-jarige acteur werd door artsen tot absolute rust gemaand en kon daardoor niet verder spelen in 'Speed-the-plow', die net twee maanden te zien was op Broadway. Zijn rol van de ambitieuze Hollywood-producer Bobby Gould werd overgenomen door William H. Macy.

Piven noemt de klacht van de producenten 'absurd en belachelijk', zo laat hij via zijn woordvoerder weten aan het Amerikaanse programma Entertainment Tonight. "Hij heeft zich teruggetrokken uit het stuk op doktersadvies. Zijn artsen waarschuwden hem dat hij anders getroffen zou kunnen worden door serieuze medische problemen zoals een hartaanval." Piven zou de kwikvergiftiging hebben opgelopen door al jarenlang dagelijks sushi te eten.

De acteur verwijt de producenten dat zij niet van de mogelijkheid gebruik hebben gemaakt om aan onafhankelijke artsen een second opinion te vragen over de toestand van hun hoofdrolspeler. "Een onderzoek zou de diagnose van onze artsen hebben bevestigd", beweert de woordvoerder. "Als iemand een schadevergoeding kan eisen in deze zaak, is het meneer Piven wel. De producenten hebben hem geen vergoeding betaald en hebben zijn naam bezoedeld door valse beschuldigingen te uiten."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen