Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Naaktfoto Madonna onder de hamer

Shownieuws

Een naaktfoto van een jonge Madonna gaat volgende maand onder de hamer in New York. Veilinghuis Christie's verwacht dat de foto zo'n 7500 euro opbrengt.

(Novum/AP) - Een naaktfoto van Madonna gaat volgende maand onder de hamer in New York. Veilinghuis Christie's verwacht dat de foto zo'n 7500 euro opbrengt.

De zwart-witfoto werd genomen in 1979 door fotograaf Lee Friedlander, toen de superster nog een 20-jarige danseres was die de eindjes aan elkaar moest knopen. Ze reageerde op een advertentie van de fotograaf, die een naaktmodel zocht. Ze zou slechts achttien euro hebben verdiend met de fotoshoot.

Een woordvoerder van Christie's laat weten dat de fotoserie in de jaren tachtig aan Playboy is verkocht. De foto, die op 12 februari onder de hamer gaat, is 'de meest expliciete' en verscheen in 1985 in het mannenblad. "Er is niets glamoureus aan", legt hij uit. "Dat maakt de foto juist zo krachtig." In 2003 werden de vijf andere foto's uit de serie samen verkocht voor 5400 euro.

Naast de foto's van Friedlander gaat ook een foto die Helmut Newton van de zangeres maakte onder de hamer. Naar verwachting brengt die foto zeven- tot elfduizend euro op. Op die foto, die ook in Playboy verscheen, draagt Madonna lingerie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen