Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Regilio Tuur helpt bij vliegtuigongeluk Hudson

Shownieuws

Regilio Tuur heeft de slachtoffers van het vliegtuigongeluk donderdag in New York geholpen. De bokser was er getuige van dat het toestel in de Hudson landde.

Regilio Tuur heeft de slachtoffers van het vliegtuigongeluk donderdag in New York geholpen. Dat vertelde de bokser vrijdag telefonisch in het programma van Ruud de Wild op Q Music. Tuur, die tegenwoordig in New York woont, was aan het hardlopen langs de rivier de Hudson toen het vliegtuig vijfhonderd meter achter hem in het water landde.

Het toestel van US Airways moest enkele minuten nadat het opsteeg vanaf het vliegveld La Guardia een noodlanding maken in de Hudson, waarschijnlijk omdat er een zwerm vogels in de motor was gevlogen. Alle 150 passagiers en het personeel bleven vrijwel ongedeerd.

Tuur zei dat hij aan wal heeft geholpen om passagiers vanuit de reddingsbootjes die hen uit het toestel oppikten aan de kant te krijgen. "En vervolgens moesten ze in ziekenwagens en dergelijke gehesen worden. Dus dat zijn we met zo veel mogelijk mensen gaan doen", vertelde hij.

De bokser, die in bad lag op te warmen toen hij Ruud de Wild vrijdagochtend aan de telefoon had, vertelde dat het incident hem niet in de koude kleren is gaan zitten. "Ik schrik niet zo gauw, maar ik ben er best van geschrokken. Het heeft me wel aangegrepen, ik ben best een beetje emotioneel nu. Je beseft dat het leven zo voorbij kan zijn."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen