Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Angela Groothuizen bewondert Ria Brieffies

Shownieuws

Angela Groothuizen heeft veel bewondering voor haar zieke Dolly Dots-collega Ria Brieffies. "Ze is heel taai en heel positief", vertelt Groothuizen.

Angela Groothuizen heeft veel bewondering voor haar zieke Dolly Dots-collega Ria Brieffies. "Ze is heel taai en heel positief", vertelt Groothuizen aan Novum Nieuws. In november werd bekend dat de 51-jarige Brieffies longkanker heeft "Ze staat er echt heel goed in en daar heb ik heel veel bewondering voor", zegt Groothuizen.

Na de feestdagen is Brieffies begonnen aan een chemokuur. "Ria is net klaar met haar tweede chemo, waarmee ze proberen de tumoren bij haar luchtpijp aan te pakken", vertelt de 49-jarige Groothuizen, die vanaf vrijdag te zien is als jurylid in X Factor. "We weten dus dat ze deze week weer zo ziek als een hond is. Ze vertelde me van de week wel dat ze al het idee heeft dat ze meer lucht heeft."

Na overleg met het medisch team van het VU medisch centrum in Amsterdam is besloten tot een behandeling die bestaat uit een standaard chemotherapie met de toevoeging van een extra medicijn op experimentele wijze. Brieffies houdt zich groot, zo vertelt Groothuizen. "Ze is moe en ze is af en toe ook wel ongerust, net als wij. Maar artsen kunnen heel veel en met haar instelling denk ik dat ze nog heel ver kan komen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen