Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'X Factor draait niet meer om leedvermaak'

Shownieuws

X Factor draait om het spotten van aanstormend talent, niet om het belachelijk maken van vals zingende kandidaten. Dat beweert de jury van de zangcompetitie.

Het tweede seizoen van X Factor draait om het spotten van aanstormend talent, niet om het belachelijk maken van vals zingende kandidaten. Dat beweert de jury van de zangcompetitie, die bestaat uit Gordon, Angela Groothuizen, Eric van Tijn en Stacey Rookhuizen. "Ik ben blij dat het gaat om gewone mensen, dat het leedvermaak een beetje weg is", stelt Groothuizen.

Gordon, die als jurylid van Idols het uitdelen van vernietigend commentaar tot een kunst verhief, is het daar roerend mee eens. "Mensen die echt helemaal niets kunnen, hebben ze bij dit programma gewoon vermeden", legt hij uit. "Ik denk dat dat ontzettend veel scheelt."

Presentatrice Wendy van Dijk wijt de afname van het aantal gênante audities aan de potentiële deelnemers, die inmiddels gewend zijn aan het concept van tv-shows als Idols en X Factor. "Ze worden niet meer verrast. Ze weten: je moet echt goed kunnen zingen, anders krijg je een knauw en sta je voor lul en word je meteen weer weggestuurd."

X Factor gaat vrijdagavond van start bij RTL 4.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen