Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kate Winslet tweemaal genomineerd voor Bafta

Shownieuws

Kate Winslet maakt tweemaal kans op een Bafta voor beste actrice. De Britse filmster is genomineerd voor haar rollen in 'The reader' en 'Revolutionary road'.

(Novum/AP) - Kate Winslet maakt tweemaal kans op een Bafta voor beste actrice. De Britse filmster is genomineerd voor de belangrijkste Britse filmprijzen voor haar hoofdrollen in zowel 'The reader' als in 'Revolutionary road'. Dat is donderdagochtend bekendgemaakt tijdens een ceremonie in Londen.

De 33-jarige Winslet, die in 1996 een Bafta won voor haar bijrol in 'Sense and sensibility' en al vier keer eerder werd genomineerd, werd zondag al beloond met een Golden Globe voor haar rol in 'Revolutionary road'. Ze neemt het in de categorie van beste actrice op tegen Meryl Streep ('Doubt'), Angelina Jolie ('Changeling'), Kristin Scott Thomas ('Il y a longtemps que je t'aime').

Brad Pitt is genomineerd in de categorie beste acteur voor zijn rol in 'The curious case of Benjamin Button'. Hij neemt het op tegen Frank Langella ('Frost/Nixon'), Sean Penn ('Milk'), Mickey Rourke ('The wrestler') en Dev Patel ('Slumdog millionaire') . 'Slumdog millionaire' maakt, net als 'The curious case of Benjamin Button', kans op elf Bafta's. 'The Dark Knight' kreeg negen nominaties, waaronder een voor de vorig jaar overleden Heath Ledger, en 'Changeling' van Clint Eastwood kreeg er acht.

BBC-presentator Jonathan Ross presenteert de uitreiking van de Bafta's, die op 8 februari plaatsvindt in de Royal Opera House in Londen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen