Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Run-DMC en Metallica opgenomen in Hall of Fame

Shownieuws

Run-DMC krijgt een plekje in de Rock and Roll Hall of Fame. Ook metalband Metallica, gitarist Jeff Beck en soulzanger Bobby Womack worden in het zonnetje gezet.

(Novum/AP) - Run-DMC krijgt een plekje in de Rock and Roll Hall of Fame. Het hiphoptrio wordt op 4 april gehuldigd tijdens een ceremonie in het museum in Cleveland. Naast Run-DMC worden metalband Metallica, gitarist Jeff Beck, soulzanger Bobby Womack en doo-wopgroep Little Anthony and the Imperials in het zonnetje gezet.

De selectie is gemaakt door een jury van vijfhonderd muzikanten, vertegenwoordigers van de muziekindustrie en journalisten. Om in aanmerking te komen voor de onderscheiding moet het ten minste 25 jaar geleden zijn dat een artiest of band het eerste album uitbracht.

Run-DMC brak in 1986 wereldwijd door met de single 'Walk this way', een cover van het gelijknamige nummer van Aerosmith. In 1997 scoorde het trio zijn grootste hit met een remix van het nummer 'It's like that'. Op 30 oktober 2002 werd bandlid Jam Master Jay, die eigenlijk Jason Mizell heette, in een opnamestudio in New York vermoord. Een week later besloten de overige bandleden Joseph 'Run' Simmons en Darryl 'DMC' McDaniels niet meer op te treden.

Metallica debuteerde ruim 25 jaar geleden met het album 'Kill 'em all'. De band heeft de afgelopen 25 jaar alleen al in Amerika meer dan zestig miljoen albums verkocht en wist zeven Grammy Awards in de wacht te slepen. Van het meest recente album 'Death magnetic' gingen al meer dan een miljoen exemplaren over de toonbank. Ook deze plaat is genomineerd voor een Grammy Award.

Artiesten als Elvis Presley, B.B. King, The Beatles, Bob Dylan en David Bowie hebben al een plaats in de Rock and Roll Hall of Fame. Vorig jaar werd Madonna opgenomen in de Hall of Fame.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen